Úvod » PODĽA NÁZVU » Register českých názvov » Nopál » NOPÁL mletý plod | Centrum bylín
Nopál je tradičný mexický kaktus, modernou vedou objavený len nedávno. Zmes vitamínov, minerálov, aminokyselín a endemických látok obsiahnutých v nopále, z neho robí superfood" budúcnosti.
Nopál pochádza pôvodne z Mexika, kde bol Aztéky kultivovaný a hojne používaný. a portugalských námorníkov, bol zavlečený k stredozemnému moru a do celého sveta.
Nopál je bohatý na železo, vápnik, draslík, stopové prvky ako horčík,mangán,kremík obsahuje veľké množstvo pektínov, vysoký obsah vitamínov B a C , vlákninu a predovšetkým 17 aminokyselín z ktorých 8 je základných a nemôžu prirodzene v ľudskom tele vzniknúť. Nopál má veľmi nízku kalorickú hodnotu. 1/2 lyžičky ráno nalačno rozmiešať v malom množstve vody a vypiť. Toto je možné zopakovať pol hodiny pred obedom niekedy aj večerou.