Úvod » PODĽA NÁZVU » Rejstřík českých názvů » Kukuřice setá » Centrum bylín Fialová kukurica mletá - Maiz Morado 50g
Fialová kukurica je unikátna odroda kukurice, ktorá pochádza z Ánd v Južnej Amerike, najmä z Peru. Jej krásna fialová farba a výnimočné vlastnosti ju robia stále populárnejšou nielen medzi kulinárskymi nadšencami, ale aj medzi tými, ktorí hľadajú prírodné produkty s vysokým obsahom živín. Poďme sa pozrieť na použitie fialovej kukurice, jej benefity a možnosti kombinácií.
Bohatá na Antioxidanty: Fialová kukurica je známa svojim vysokým obsahom antokyanov, ktoré sú silnými antioxidantmi. Tieto látky prispievajú k ochrane buniek pred oxidatívnym stresom.
Prírodné Farbivo: Vďaka svojej intenzívnej farbe je fialová kukurica často používaná ako prírodné farbivo v potravinárskom priemysle.
Nutrične Bohatá: Obsahuje vitamíny A, C a E, rovnako ako železo, horčík a ďalšie minerály.
Fialová kukurica môže byť využitá v mnohých rôznych podobách a kulinárskych aplikáciách:
Fialová kukurica sa dobre kombinuje s rôznymi ďalšími surovinami, čo umožňuje vytvárať pestré a chutné pokrmy:
Chlieb z Fialovej Kukurice: Použite múku z fialovej kukurice na pečenie chutného a výživného chleba, ktorý zaujme svojou farbou a jedinečnou chuťou.
</li >Chicha Morada:Pripravte si tradičný juhoamerický nápoj varením fialovej kukurice s ananásom, škoricou a klinčekmi. Sladké a osviežujúce!
Polivka z Fialovej Kukurice: Pridajte fialovú kukuricu do krémových polievok pre pridanú chuť, farbu a výživné látky.
< /li>Fialová kukurica je nielen vizuálne atraktívna, ale aj výživovo bohatá potravina, ktorá ponúka široké možnosti využitia v kuchyni. Jej antioxidačné vlastnosti a vysoký obsah vitamínov a minerálov ju robia cennou súčasťou modernej stravy. Či už ju použijete na pečenie, do polievok alebo nápojov, fialová kukurica vám poskytne jedinečný kulinársky zážitok.