Úvod » VITAMÍNY A MINERÁLY » Vitamíny » B17 Apricarc s marhuľovým olejom 50 kapsúl | Terézia Company
Základnou zložkou B17 APRICARC sú mleté ??sušené marhuľové jadrá obsahujúce významnú látku vitamín B17 (tiež sa nazýva laetril alebo amygdalín), ktorú objavil v roku 1950 chemik z USA Ernest Krebs. Ďalšou zložkou B17 APRICARC je hliva ustricová a reishi – zdraviu prospešné huby s významnou látkou betaglukány.
Vitamín B17 je obchodný názov pre látku vo svete známu pod názvom laetri strong>l. Laetril obsahuje okrem iného aj molekulu látky zvanú amygdalín. Amygdalín môžeme nájsť vo viac ako 1200 rastlinách, predovšetkým však v jadrách marhúľ a horkých mandlí. Ďalším zdrojom sú aj jadrá z rôznych druhov ovocia ako jablká, hrušky, čerešne, slivky, pomaranče, ale nájdeme ho aj v černiciach, malinách alebo aj strukovinách.
Tajomstvom účinku vitamínu B17 sa detailne zaoberá známy americký dokumentarista < strong>E. Griffin vo svojej knihe SVET BEZ RAKOVINY. V odľahlých zákutiach Himalájí, medzi západným Pakistanom, Indiou a Čínou, je malé kráľovstvo zvané Hunza. Jeho obyvatelia sú svetovo preslávení svojou dlhovekosťou a zdravím. Starešinovia z Hunzy sa často dožívajú viac ako sto rokov. Bez ohľadu na ich skutočný vek tímy z okolitého sveta, ktoré toto miesto navštívili, podali správu, že v Hunze sa nevyskytujú bežné civilizačné ochorenia.
Do tohto odľahlého zákutia sveta sa dostal lekársky tím av roku 1922 o tom priniesol článok uznávaný britský chirurg Robert McCarrison. Potom už mali Hunzovia o návštevy ďalších zástupcov lekárskeho sveta postarané. Túto pozornosť vyvolala prirodzená strava Hunzov bohatá na marhuľové jadrá s obsahom vitamínu B17 v prírodnej podobe. Tieto poznatky sa postupne prepojili a nitky viedli k ďalším skupinám obyvateľstva, ktoré žijú odrezané od okolitého sveta a konzumujú jedlo chudobné na sacharidy, bohaté na rastlinné proteíny, minerály a vitamíny, najmä na vitamín B17.
>